2013. január 31., csütörtök

Mese, ma

Idén kevés gyerekem van: mindössze 5 fiú. 3 túlkoros, tapasztalni mindig, hogy nem véletlen azok, 2 normál korú másodikos.
T. 11 éves múlt, 7 éve dobálják hol ide - hol oda. Nem kellesz anyádnak, eldobott, buzikurva, apád nem törődik velünk, nem szeret, geciszemét - így nevelik szépen, mikor melyiknél van. Idén kaptam. Tenyérbemászó, pimasz, kötekedő, sértődékeny, hisztis. 10 percenként ölelget, és követ, mint az árnyék.
K és K ikrek, kétpetéjűek, folyton verik egymást. Anyjuk szerelmes belém, lerázhatatlan, kinyalja a két gyerek seggét. 10 évesek múltak, egyikük se huszas. K1 elálló fülű, olyan, mint egy besült malac. Ufónak nevezik a felsősök, megvan neki minden, ami disz: dislexia, disgráfia, diskalkulia, diszharmónia. K2 eszetlenül trehány, külön világa és külön rendszere van
G. 8 éves, kis vérengző, fog az agya, mint a tűz, de mire valami siker érné, közbelép a jehovista anyja. Ne csináld, ez a Sátán benned, ez bűn, a vezetőm azt mondta. Tavaly 6 pasast fogyasztott, de csak egytől lett terhes. Apja nemrég szabadult, táncolni meg verekedni tanítja.
S. 8 éves, kis piperkőc. Tud minden márkanevet, van parfümje, cserfes, hízelkedő. Nagynénje neveli, meg annak a transznemű párja. Ez nagy titok, nem szabad róla beszélni, a telepen csak buzinak mondják, meg Jutka bácsinak. Másfél éve, amikor kiszabadult az apja, anyja kézen fogta, elvitte apjához öccsével együtt: eleget neveltelek, élni akarok, neveljen apátok, ha már megcsinálni tudott. Apjuk 2 hétig bírta, vett nekik adidaszt meg nájkit, és mindkettőt a nagynéninek adta. Addig is náluk voltak félig, a lelkük kiteszik értük, de most beállt a krach. Anyja visszaköveteli a gyerekeket, anyai joga van, a gyerekeknek meg családija. S. azóta bolond, verekedős, fél. Neki a zsákos bácsi az anyja.

Fújt a szél, front volt, szétzavarta az agyuk, alig tudtam őket a valagukon tartani.
Olvastam egy mesét nekik, párkeresőst: a királyfi feleséget keres, kap egy tündértől 3 citromot. Félbe kell vágni, lesz belőle szép lány, itatni kell azonnal, mert elillan, ha nem teszi. Persze az első kettőnél lebénul a párkereső hős, de a harmadik csaj megmarad neki.
Kérdeztem utána: ha te lennél a királyfi, mit tennél, ha már az első lány megmaradna? Piszkálna-e, hogy van még 2 citromod?
- Én fölvágnám mind, aztán felrúgnám a levegőbe - vihogott K2.
T. csak a vállát vonogatta: -Haggyon má! Bolond maga?! Ilyen hülyeséget!!! Nem mondok semmit se!
K1 praktikus: fölvágnám mindegyik citromot, oszt amelyik a legszebb, az jöhetne velem. A másik kettő? - nézett rám. - Nem érdekelnének, így jártak! Menjenek a francba!
S. elábrándozott: - betenném a másik kettőt egy széfbe, hogyha az első elhagy, legyen másik tartalékba.
- Nem piszkálna a gondolat, hogy azok esetleg szebbek? - provokáltam.
- Én az ilyenre nem adok! Lehet az első akár ragyás is, csak szeressen engem! De én szegény lányt fogok választani, mert az tudja, hogy nekem milyen. Egy gazdagnak nem adhatok semmit, mert annak mindene megvan, nem becsüli, az tőlem csak szexet akar. Egy szegény az rendes, az megbecsül... Ha az első nem hagy el, akkor a másik két citromot az öcsémnek meg az apukámnak adnám, hadd legyen szép azoknak is, ne irigyeljék az enyém.
- Én is úgy csinálnék, mint S. - bújt ki a részletezés elől G., de a szemén láttam, hogy ő bizony mind a hármat megcsinálja. Majd a Sátánra fogja, aztán elveszi azt, amelyik előbb lesz jehovista.