2010. október 24., vasárnap

Szarevők ideje

Miközben "Veronica Moser, a kakiszex nagyasszonya" cikkbe beleolvastam (itt:http://velvet.hu/blogok/muffin/2010/10/24/kakiszex/), eszembe jutott valamiért Selmeczi Gabriella. Jó ideje a nevét se hallottam, a héten tört be üstökösként ismét. Most nem lopott kiflit, és szenátorasszonynak se neveztette magát. Elnevezték őt mások: ő lett a "nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott ". Kifliben már bizonyított, így ebben is várhatóan jó lesz - kérdés, lebukik-e ismét a pénztárnál?
Azon tűnődtem, micsoda találékony az új hatalom, ha púdert kell hinteni a szemek közé.
Nyugdíjvédelmi megbízott... pedig egyértelmű, hogy a nyugdíjakat épp tőlük kéne megvédeni. Ez épp olyan gengszterszó, mint a védelmi pénz: aki fizet, azt épp saját maguktól védik meg a lefizetettek.
Ha ezt a szót naponta 15-ször kiejti a virtuális száján a sajtó, beveszi mindenki, és elfelejtik szép lassan, hogy csőbe lettek húzva.
Ahogy gondoskodtak arról is, hogy Kósa Lajos nevét ne azzal memorizáljuk, hogy (ostoba? direkt?) bejelentésével hazavágta a forintot, és fizethetnek a svájci frank hitelesek, mint a katonatiszt - á, nem, őt nevezték ki a banki károsultak hivatásos jótevőjének.
Glóriája készül, lesz még szent is itten.
Nem értem teljesen a harácspolitika új szavait, csak bólogatok - vigyorgok bambán, míg kizsebelnek.
Kellene valami tolmácskészülék.

Nem is értem, miért elégedetlenkedek.
Hisz már most is érezhetően jobb lett.
Tegnap volt okt. 23., és nem gyújtogattak padokat a népek.
Kukát se zúztak. Örülök, a környékemen randalíroztak eddig.
Csak tudnám, mitől lett ez a nagy világbéke.
Talán azért, mert a hatalomban ülnek, akik kiküldték őket eddig?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése