2011. március 9., szerda

Ájláv élet

Az ördög tudja, mitől jutok mostanában olyan ritkán ide.
Titkaim vannak, tartom a számat, van, ami itt is kibeszélhetetlen.
Most egy se jut eszembe, hogy felhozzam példának, de van egy rakás.
Szokatlan, nyom. Ebből tudom, hogy rakom kupacra belül.

Nem vállaltam semmit, nem megyek sehova, ne is hívjon senki.
Relaxos heteket élek.
Épp most volt az első. Agyonmaceráltak, naphosszat baszom a rezet a munkahelyen. Továbbképzés, semminek, idén tán a tizedik, a tököm is tele vele. Oda az elhatározás, hogy semmit se csinálok, idő se maradt semmittevésre.

Voltam a körben, talán most nem kellett volna. Most először valami disszonanciát hoztam haza magammal, kellett a francnak.

Van időm végignézni az összes híradót, rakom össze, amit hallok. Drágul a benzin, húz magával mindent. Mi lesz itt, mennyibe kerül majd élni? A fizetésem kb. stagnál, emelés nincs, 2-3 ezerrel kevesebb is lett. Megszoktam, mostanában tendencia, hogy évről-évre valamicskével kevesebbet kapok.
Meggyűlöltem Vujics Tvrtkot. Műsora kihúzva: hülye fideszessel beszélt, tiltsák be mindenütt a cigit, mert csak, hogy ne legyen jó. V.T. közbeveti: a saját magánautójában is, ha gyerekét viszi valaki.
Szabályozzunk mindent, tiltsuk, ami élvezhető. Jön Mária országa, a picsába is.

Aszongya orbán: aki felelőtlen életet él, az fizesse meg, ami az egészsége helyreállítására kell. Nem tudom, ki lesz a hivatalos felelőtlen. Talán kommandósok rohannak le kövér nőket a cukrászdában, felírják őket, hogy felelőtlenek. Aki rágyújt, az is felelőtlen, ezen nincs is mit ragozni. Aki empéhárommal sétál, felelőtlen, mégnemtaláltamkimiért. Aki autóba ül, az felelőtlen, mert kipufogja a kátrányt, aki kimegy az ilyen utcára gyalog beszívni a koszos levegőt, az is felelőtlen hülye. Aki bemegy a nemibeteg-gondozóba, az is felelőtlen, mert nem a hiteles, pap által rásózott hitvessel kefélt, és hülye, mert titkolná inkább, és halna csöndben bele.
Én a HIV-vel be is foghatom a számat. Ez most a csúcs-felelőtlenség, ráadásul dohányzással tetézem is. Ha a teljes fizetésem gyógyszerre költöm, talán befedi az első 10 napot. Többre nem is kell, mert mellette se cigi, se kávé, se kaja, pár nap még rá, és éhen is halok.

Ha nem fogok gyógyszert szedni, bírom, ameddig bírom. Úgyse kell örökké élni. Ilyen politikai háttérrel motivált se vagyok.
Ha toxoplazmózisom lesz anyám macskáitól, lebénul a fél oldalam. Ha totál pech, akkor AIDS-demencia, azzal se sokat ugrálhatok.

Majd ha ott tartok, valahogy el kéne kapni a pillanatot. Amikor még normális vagyok, azt teszi az izmom, amit mondok neki.
Néztem a tévét, és listáztam, hogy is lehet az ember öngyilkos. Gyógyszerrel sose, mert nőies. Nem is lenne hozzá semmim, mert ha megenném az összes itthoni C-vitamint, szart se érnék vele. Ha kiugranék az ablakon, agyoncsaphatnék valakit véletlenül. Nem kötném fel magam, mert hogy néznék ki kilógó nyelvvel. A Dunába nem ugrok a hídról, mert utálom a hideg vizet. A kádba se vihetek hajszárítót, mert ereszt a dugó. Ötletem semmi, mert mindenre van valami ellenérv.
Szerencsére a tévé segített. Kék fény, börtönriport. Mondják, a két fiatalember - miután péppé verték idős cellatársuk - felvágta az erét, mert az csendes halál, álmos lesz az ember, ahogy a vére elfogy. Zseniális, Petronius is így csinálta jó kétezer éve. Nem hiába nézi az ember a tévét, valamit csak tanul belőle.

Persze az is elég, ha egy szakiskolásnak azt mondom a munkahelyemen: anyád ratyi, apád kukát túró csövesgeci. Azért rögtön szúrnak, ott, helyben, halálommal nem piszkolom legalább a lakást.
De erre sincs sok időm. Bevezetik ripsz-ropsz, hogy 15 év lesz a tankötelezettségi korhatár. Akkor eltűnnek a szakiskolások tőlünk, csak a muszáj miatt jártak be eddig is.

Kell a sok munkaerő, hisz épül az ország, termelnek a gyárak. Hirtelen bedobnak a rendszerbe százezer 15-16-17 éves semmirekellőt, melléjük egy rakás tanárt, akik nélkülük munka nélkül maradnak. Nem lesznek egyedül, mert előttük áll már a sorban 300 ezer rokkantnyugdíjas, akik nyilván csalnak, az úniós átlag szerint ennyi az álbeteg. Nem is munkaképtelenek annyira: van egy lábuk, némelyiknek keze, a skizofrének kincset érnek a munka világában, a depresszió miatt eddig lógók pedig rájöhetnek, mitől is örömtelenek.
Igaz, ezt mondta az orbán is. Bár az egymillióhoz azt tette hozzá eredetileg, hogy "egymillió munkahely", de ez csak kis probléma, elég hozzátenni egy szócskát: "kereső".
Olyan szép ez a világ, tutira ki van találva, olyan jól el van benne rendezve minden.
Klónozzuk semjénzsoltot. Nem roma, nem buzi, nem menstruál, tán cukorbaja sincs. Szerintem nem is dohányzik, csempe szájban nem áll meg a cigi. Tuti, hogy katolikus, és nem nyavalyog a fizetése miatt. Mosolygós, boldog, elégedett ember, tán a köztársasági elnöktől is több esze van. Minek ide másféle, problémás alak?

4 megjegyzés:

  1. Aki mphárommal sétál, az nem hall semmit, és ő kitüntetést fog kapni...

    VálaszTörlés
  2. Molly hívta fel rád a figyelmet, idekattintottam, azóta csak olvaslak-olvaslak, most vettem észre, hogy több mint egy órája. Régen volt ilyen, hű.:)

    VálaszTörlés