2011. március 17., csütörtök

Dobszerda

Túlestem ismét a szerdai borzalmon: 2 óra a hatodikkal, 12-16 évesek. Egy tehénistállóban is több a komfort. Leszakították a teremajtót végleg, akár a hetedikesek, a tátongó termekből ki-bejárnak, tetszésük szerint. A folyosóról leverték a vakolatot, leszakították a mosdókagylókat, lerúgták a csapokat, a vizeldéket szétrúgták. Egy wc maradt csak, de oda dohányozni járnak.
Taníthatatlanok.
Eszük sincs, ami van, az is máson jár.
Szőrösödik mind. A hormonokon csak a hagyományűzés fékez valamit.
- Nálunk nagy, nagyon nagy buli lesz - mórikált a lepényképű Amália, nagy seggét rázva. A kezével kecses vonalakat húzott a levegőben, mint egy indiai táncos. Játszotta az agyát, mert nagy esemény lesz az. Nősül a bátyja, már 15 éves, itt az idő. Ronda gyerek - gondoltam - vajon kiműtötték-e már az orrából kilógó polipot? Klasszikus antiszociális példány, 8 éves korától már gondozásba vették, amikor kibelezett és meggyújtott pár kismacskát.
Na, ő nősül most.
Nagy szerencse lesz a lánynak, akit elvesz.
Hatodikba járt utoljára, elakadt ott. Nem is érdekelte, régóta rezezik a apjával már. Az jó buli, tele kábellel a város.
Mire 21 éves lesz, idekerülnek a gyerekei is. Amilyen pechem van, taníthatom is őket. Ha még addig kitart az iskola.
- Szép lány, aki a felesége lesz - hencegett Amália. Meg is mutatta a képét a mobilon. - Ugye, milyen kaffa? Csak nadrágba jár, de azt már apum mondta, hogy nem hagyja. Nem akar szoknyát húzni, de ebben apu nem enged neki.
- Őt is raboljátok, mint Adriánó feleségét? Vagy rá megalkudtatok?
- Nem raboljuk, letette apám a pénzt már.
Feszengett a témától, elbizonytalanodott, mondhatja-e, terelte a szót.
- Képzelje, van egy lány, vagy nem is lány már, a Bea. Az ollyande ollyan bolond, hogy megvolt a lagzi, már meg is csinálta az ura, és az a bolond visszament az apjához. De azok is bolondok tisztára, mert visszaadták a pénzt. Most képzelje! Ilyen egy hülyék?!? Én vissza nem adtam volna! Az ura meg, vagy aki volt az ura, megnősült újra.
Eltöprengtem, hogy megnyugtató-e, hogy így alapozzák a jövőt. Ők, meg a gyerekeik termelik meg majd a nyugdíjam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése