2015. szeptember 6., vasárnap

Szept

Szépen visszazöttyen minden a maga kerékvágásába.
Elkezdődött a tanév, 10 gyerekem van, olyan kicsik, hogy egy nagyobbacska kosárban elférne az összes.
8 tutira cigány gyerek, 2 meg hókafehér szöszke. 3 lányka, 7 fiú, statisztikailag nézve. 3 meg gazdasági bevándorló, így mondaná rájuk most a kormány. Valamerre Küküllő tájékán van a mesebeli házuk, "ahun 50 kutya van az estállóban künn". Évente néha hazanéznek, de itt, Pesten élnek. "A papóm meg a mama árújja a zoknikot meg a bugyikot Akulikumnál (Aquincum)", mondja a gyerek, az anya meg: "ez a cím csak most van, mert tuggya, hogy van ez, hun itt vagyok, hun ott bérletbe, osztan szökdösünk". A másik kettő meg ágybérletes, este 8-ra mehetnek az ágyra, de reggel ott kell hagyják, mert nappal más alszik benne.
Komplikált lesz idén a családlátogatás.

Munkába menet elhaladok egy török? kifőzde előtt. Máskor csak a piacos népek adják a vendégkört, de mostanság 70-80 migráns van a bejárat körül. Kartonpapírokon hálnak, van tán 2 sátor is, a bringautat szegélyező fák mögé járnak szarni-hugyozni, a betonon akkora folyások reggelente, mintha kádnyi húgyot lottyantottak volna szét. Nem rájuk neheztelek, hanem a vérgeci kormányra. Mennének útjukra, ha mehetnének, de itt vannak tartva: lássuk csak, milyen mocskok ezek, maguk alá szarnak, nézzük csak le őket, gazdasági bevándorlók, aztán amíg háborgunk a szem előtti látványon, nem figyelünk arra, hogy a hatalmon lévők épp mekkorákat lopnak.
Igaz, a nagy keresztény kormány nem ad nekik enni, hogy miatta ne szarjanak, de budit se telepít sehova.
Undorító, vérlázító, erre még rábaszol, orbán.
Ha a migránsok közt lenne Jézus, újra megfeszíttetné magát.

Jó az itthoni béke.
Ablakot pucolok, glédában a vasalt ruha, gombócot csinálok, gyönyörködöm, ahogy a krumpli felveszi a lisztet, örülök, milyen szépen terül a nyújtófa alatt, ahogy vízfelszínre ugrik, amelyik már a prézlire kívánkozik. Bütykölök a varrógépen, örülök, ha sikerül valami. Aztán beesik hol ez, hol az - elvagyok.
De hallom a vijjogó szirénákat, a köröző helikopter zaját, a tévéből a szobába is bejön a szégyenteljes külvilág.

2 megjegyzés:

  1. Abban teljesen igazad van, hogy bárhogyan is jöttek be az országba, a minimális, emberhez méltó körülményeket biztosítani kellene mindenki számára. DE! Itt vannak tartva? Németország folyamatosan egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz. Beengedünk minden szírt, erre persze mindenki szír lesz, de ugyanakkor Dublini rendeletet (ami nyilvánvalóan nem működik) tartsuk be, regisztráljuk a menedékkérőket, anélkül nem mehetnek tovább. Az osztrák kancellár először lezárja a határt embercsempészekre hivatkozva, majd megnyitják, majd sír, hogy csak 4500 menekültről volt szó... Most jelent meg az indexen egy cikk, hogy a menedékkérők sem tudják, hogy itt nemcsak az öncélú szívatásuk zajlik, hanem EU-s előírások miatt nem mehetnek tovább. (Elvileg, mert ugye mostanában éppen lazulnak az EU-s előírások is.) Azt nem vitatom, hogy a helyzet belpolitikai célokat is szolgál, de ebben a helyzetben szerintem az EU-s politikusok sem vizsgáznak sokkal jobban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megy a tokolodes mindenhol, az igaz, de sehol mashol nem kell a sajat hugyukban aludniuk :(

      Törlés