2015. május 18., hétfő

A negyedik álom

Ritkán szoktam emlékezni ébredéskor, mit is álmodtam. Vagy semmit, vagy elfelejtem reggelre, nem tudom.
Szarabb esetben felébredek, ha valami nyomasztót álmodom, hidegfrontos éjjeleken megesik gyakran.
Vagy szaladok, de nincs a lábamban erő, vagy tennék valamit, de ahhoz sincs erő.

Nagyon ritkán álmodom azokkal, akiket szeretek. Anyámmal egyszer álmodtam életemben, apámmal soha. Nagyanyámmal is csak egyszer, halála előtt pár nappal, azt mondta álmomban: én most meghalok. Vártam is, hogy anyám is jelez majd, amikor eljön az ideje, de ez nem teljesült. Mindössze 4 hete volt egy rossz álmom, összetörtek a fogaim, tele volt a szám vele, Ez minden babonában halált jelent, de az is egy hidegfrontos éjszaka volt.
Kétszer ébredtem sírva álomból: 14 évesen, amikor nagyanyám elköszönt, és tán 5-6 éve, amikor álmomban fogtam a lányom hasát, benne a még nem ismert unoka, én meg keservesen zokogtam, hogy HIV pozitív vagyok.

De álmodtam már gyönyörűt is, amikor megállt az idő, mennyei béke szállt meg, és éreztem, hogy ennek az álomnak jelentősége van. Az első még kamaszkorom végén volt: egy vakító sárga tájban állt egy égbenyúló kétágú létra. Felmásztam rá, a tetején egy holló ült, és adott egy csudaszép szamócát.
Ennyi csak, de tudtam, hogy jó, a pillanat varázsa még most is élénk bennem.
A második álmom egy római fürdőben történt, hátulról elvégták a torkom. Hallottam a porc roppanását is, de nem voltam ijedt. A jelenet dacára béke lengett át mindent, élveztem a talpam alatt a kellemesen hűs csempét, a kibugyogó meleg vért, pedig akkor még semmit se hallottam Petroniusról. A harmadik gyönyörű álmomban 4 bibliai kövér disznó jelent meg, gőzöm sincs, miért tudtam őket bibliainak álmomban.

Csudálatosat álmodtam ma is, ez a negyedik, ami gyönyörűséges szép, ami után úgy ébredtem, hogy kaptam most valamit. Káprázatosan szép, lankás tájon mindenütt aranyló kenyér- és zsemlehalmok, s egy sziklán ült egymással szemben egy megjuhászodott sas és egy keselyű.
Béke, nyugalom, harmónia.
Gőzöm sincs, álomfejtésileg ez jelent-e valamit egyáltalán, de nem is érdekel. Úgy éreztem, kitüntetett lettem, kaptam valamit, beleláttam egy csodába.
Különös, hogy életem egyik legpocsékabb napját követte ez az álom -

Jó érzés kapni -
mostanában csak a veszteséglistám gyarapszik.

Munkaterápiás napot tartottam: elsütöttem 3 kiló lisztet. Gőzöm sincs, hogy lesz-e, aki megeszi. A H-moll misét hallgattam hozzá, meg a Vespro della Beata Vergine-t. Belepottyant a könnyem a tésztába, de csak dagasztottam tovább. 200 fokon fog sülni, az úgyis fertőtlenít.

2 megjegyzés:

  1. Csodálatos lelki életed lehet, nagyon szeretem a blogod. Sajnálom a mostani eseményeket, remélem hamarosan jobban leszel! Együttérzéssel a távolból:
    H.

    VálaszTörlés
  2. Артур Борис vagyok, az Orosz Köztársaság lakója / állampolgára. 52 éves vagyok, vállalkozó / üzletember. Egyszer nehézségeim voltak a projektem / vállalkozásom finanszírozásában, ha nem egy jó barátom, aki bemutatott Benjamin Lee úrnak, hogy kapjon egy 250 000 USD értékű hitelt a cégétől. Amikor kapcsolatba léptem velük, mindössze öt munkanapra volt szükség ahhoz, hogy a hitelezési folyamatom elkészüljön és a számlámra kerüljön. Még rossz hitelelőzmények mellett is kínálják Önnek szolgáltatását. Emellett mindenféle kölcsönt kínálnak, például üzleti hiteleket, lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, autókölcsönöket. Nem tudom, hogyan köszönjem meg nekik, amit értem tettek, de Isten megjutalmazza őket dicsőségében gazdagsága szerint. Ha sürgős pénzügyi segítségre van szüksége, vegye fel velük a kapcsolatot ma e-mailben: 247officedept@gmail.com WhatsApp információ ... + 1-989-394-3740

    VálaszTörlés