2010. december 16., csütörtök

Kutúrprogram, kisült szemmel

Tegnap váratlanul a nyakunkba sózták a Láthatatlan kiállítást. Érdekes program, de hát nem a mi gyerekeinknek való: kivinni őket a külvilágba, égni miattuk a villamoson, úton...
A kiállítást jórészt vakok kalauzolták. Az egyik néni megőrült azonnal, mert a füle mindenhonnan riadót jelzett.
- Ne nyúljatok semmihez, ne ordítsatok, na még ilyet, ilyet nem értem még! - sivalkodott.
Nagy nehezen összetereltem az első csapatot. Álltunk a függöny előtt, vártuk a beeresztést. Két nagyszájú lány azonnal előretolakodott.
A függöny mögül előlépett egy vak férfi, színtelen szeme a semmibe révedt, és faarccal megkérdezte: - Na ki jön velem?
A két előretolakodó azonnal beszart. Eddig csak horrorban láttak ilyet. Egyik sírt, a másik vacogott, alig tudtam beterelni őket. Debilzsé sikítozott végig: - Nem látok, sötét van, jaj-jaaj, a többi csak egymást piszkálta. Pofáztak, ijedeztek, rúgták-lökték egymást, a tárlatvezetésből szart se lehetett hallani. Fél óra múlva kiestünk a fényre végre. Addigra megérkeztek a felsősök. Tönkretettek agy írógépet, pár kiállítási tárgyat eltörtek még, cirka 40 ezres kárt okoztak addigra.
Az egészre Dzsasztin tette fel a koronát. Alig léptek be a sötétbe, Dzsasztin a vak tárlatvezetőnőhöz lépett, fogdosta a mellét, tapizta, ahol tudta. A nő hangosan kiáltozott, segítséget kért, amit meg is kapott: egyik társa ott termett, lekevert Dzsasztinnak a sötétben egy óriási maflást, és kivágta a tárlatból.
Dzsasztin állt, képét tapogatta, motyogott maga elé: - Amma, ez nem lehet igaz... a sötét egy akkora pofont adott...
- Mi van már, beszartál a sötéttől? Nem mersz bemenni, fosós? - húzták a többiek, akik semmit se tudtak a bent történtekből, és kiröhögték.
Dzsasztin nem mert szólni semmit se. Inkább nézzék sötéttől fosósnak. Ha elmondaná, hogy behúztak neki, odalenne a renoméja. - Meg se védted magad? - kérdeznék. Az meg szégyen, csak a csicskák nem védik maguk. Ő meg nem csicska. Az egész család lányokat futtat, közülük senki sem csicska.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése