2010. június 6., vasárnap

Szólások fojtott erotikával

Lefitymál
Általában azt jelenti, hogy valaki kifejezi az elégedetlenségét valami értéktelennel kapcsolatban. Nem tudom, van-e köze a körülmetélési szertartáshoz, ez későbbi kutatás tárgya még.
Fűvel - fával
Arra mondják, aki válogatás nélkül bárkivel... nemtom, hogy írjam körül, hogy kefél. Nakérem: nekem már volt Bokor nevű is a lajstromomon. De nem válogatás nélkül! Kemény casting volt.
Baszom a rezet
A fölösleges időtöltésre utal, amikor valami hasznos helyett elfecsérli az ember az idejét.
Erről az jut az eszembe: volt egyszer egy pasasom, Réz nevű. Csak üldögélt, bámult, le nem vette a szemét rólam, kurvára idegesített. Néha elbődült: "szeretleeek". Más mondanivalója nem volt, pedig vártam 3 hétig. Semmit se értett, ha beszéltem hozzá,csak azt értette volna, hogy "énisszeretlek" - de hát nem szerettem, nem hazudhattam neki. Elmagyaráztam neki, hogy unom, láb alatt van, csak az a jó benne, hogy elmondhatom: "baszom a Rezet". Nem értette, mosolygott rendületlenül, és azt mondta: "szereetleeek". Szóval, ez egy kellemetlen szólás.
Nekiesik, mint tót az anyjának
A szólás eredetét nem ismerem, de az Orbán-kormány most biztos ráveti magát a témára. Bezzeg a "hiányzik neki, mint ablakos tótnak a hanyattesés" szólás eredetét ismerem: hajdanában az ablaküvegek pótlását szlovák vándorlegények látták el, a hátukon batyuban hordva az alapanyagot. Könnyű megérteni, hogy egy hanyatt esés csőeljárást vont maga után az esetükben, de hát ebben semmi erotika nincs.
Beleül a készbe
Azokra mondják, akik megfogják az Isten lábát, koszt-kvártély egy kis szexért cserében rendelkezésükre áll. De olyankor is mondhatjuk, amikor a társkereső már előre felajzott pasashoz érkezik.
Elbasztam az időt
Hajdanában ez mást jelentett. Most általában azt a felismerésem tükrözi, mennyi időbe is telt, amíg blogot írtam.

2 megjegyzés:

  1. Csodálom, hogy kihagytad a "kinek a pap, kinek a papné" kifejezést, amely egy nagyon szép, szexuális orientáció tekintetében ítélkezés-mentes szólás.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van.
    Egyházi ügyekben járatlan vagyok.
    Eddig csak a "misszionárius póz" gondolkodtatott el: hány hittérítő áldozatos munkája kellett hozzá, míg ráragadt ez az elnevezés... Tisztelet érte!

    VálaszTörlés