2009. november 19., csütörtök

Házi mónika só

Már csendes volt az utca, hazavitték az összes verekedőt. Egy kiselsős kint álldogált még az iskola előtt két szotyolázó rokonával, az autóra vártak, hogy jöjjenek értük. Már teljesen körbeköpködték a maghéjakkal az utcát. Unta magát, visszakéredzkedett játszani.
- Szopd le anyád, geci! - mondta az egyetlen kölöknek, akit hagyományosan az iskolában szokott felejteni az anyja, csak úgy köszönésképpen. Megfogtam a kezét, mert már célozta is a másikat.
- Mikike, ha csúnyán beszélsz, kiküldelek innét!
- Maga miért ráncigálja azt a gyereket?! - aktivizálódott azonnal az egyik rokon. Miért üti a gyereket??!!!? - Milyen egy tanár?!?!?!? - Körbenéztem, kihez is beszél, de láthatóan engem kóstolgatott.
Ja, persze. Mindég ütet találtam meg, rá vagyok állva, agyonütöttem, megrángattam, kitéptem a haját, kicsavartam a kezét, megaláztam, szétkarmoltam. Nem is tudom, hogy nem vettem észre.
Eszembe jutott a délután. Dzsulietta kivirágzott: bunyó volt a házban, nagy élmény, imádja nézni, ez az élete, a szókincse is csak ehhez az egyetlen manőverhez elég, dolgoztatta mind a 73 IQ-ját, hogy népszerű legyen. A többi 9-10 éves csak nézte, itták a szavát.
- A nővérem a Barbit elkapta, kitépte ilyen marék haját (mutatja), megráncigálta, hogy őt ne kurvázza a Barbi, ő nem szopott le senkit, ne hazudgáljon ilyeneket, mert nagyon megbánja, és nem ő, hanem a Barbi szo... tudja, na, a szájával ahogy megcsinálja - nézett rám magyarázólag. - Szóval, a Barbi már mindenkit megcsinált a házban, ő egy olyan, még csak 14 éves, de már mindenki megvolt neki, neki csak szólnak, és már megy is le Lukba, már megvolt a Jajának, a Renónak, a Morginak, a ... -sorolta a neveket, és rángatózott az előadáshoz, mint egy karaoke énekes.
- Én is megkúrtam - röhögött bele a dagadék Dzsasztin, de Dzsulietta befogta a száját, mert ez az ő műsora.
- Szóval, egy ilyen geci köcsökurva vette a nővérem a szájára, de megkapta, nagyon megkapta most, mert behúzott neki a Klau, a torkát kimarta, a haját kitépte, akkorát estek, hogy juuj, csak úgy csattant a fejük a betonon, de a Barbinak jobban csattant, mint Klaunak, a Klaunak csak egy ilyen kicsit tört le a körme, ni, és lecsúsztak a lépcsőn, de nem a földszintig, csak a fordulóig, és kijött az egész ház, az anyu leszedte a Klaut a Barbiról, és ő is megpofozta. Most ki se mer jönni a Barbi, úgy fél! - nézett rám diadalittasan.
Jókedvűen színezgetett aztán egy mikulást. Várja nagyon, hisz, gyerek még. Nem biztos, hogy hoz is neki valamit: az apja a családit rendszeresen elgépezi. Ha kenyér nem is, de cirkusz legalább akad arrafelé.

2 megjegyzés:

  1. ÁÁÁuuu! Letépett köröm, kitépett haj, legurult gyerekek - ez még nekem is sok!

    Honnan vannak ezek a rajzok újabban? Jópofák.

    VálaszTörlés
  2. Rájöttem, hogy lehet rajzolni, és most ezzel játszadozom.

    VálaszTörlés