2010. július 27., kedd

Bringatour, 4. nap

Itt, Szalafőn, még ébredni is csodás. Szépen rendbekapott hosszú ház, apró lakosztályokkal, előtte gang, székek, lehet nézni a világ folyását. Hatalmas udvar, oldalt erdő szegélyezi. Szar lehetne itt buziként élni, tán kútba is ugranák, de pár napra kikapcsolni csodás.
Ráhagytuk a csacsogó háziasszonyra J-t, és folytattuk a világgá menést.
A pankaszi harangláb legizgalmasabb felfedezése két eltűnt bicajos társunk hűlt helye volt. Vártuk egy darabig őket, eltököltük az időt, így a Vadása tóhoz érve át kellett gondolni, akarok-e fél órát 400 Ft-ért fürödni. Lemondtam a luxusról 2 palacsinta javára, de akár fürödhettem volna, mert itt vártuk be a megszerelt J-t. Ránk találtak az elveszettek is, majd szétmentek a pipától, de hát van ez így.
Bajánsenye volt az első hely, ahol önmérsékletet tanúsítottam. Nem kell mindig ebédelni, pláne, ha éhes sem vagyok. Békén örizgettem a bicikliket, míg a többiek az étteremben agyonidegelték maguk.
A veleméri templom szintén az árpád korból való, középkori képregénnyel falán Vitéz Szent László királyról. Extra jó pasi lehetett, afféle későromán szupersztár, nem is templom, amiben nincs róla valami. Az erdő körbenőtte a templomot, csak a tájékoztatóból volt tudható, hogyan játszik az egyoldali fény a freskókkal. Baromi szép volt, extra élmény, az egyetlen árnyat csak az vetette rá, hogy az idegenvezető néni egy GO-NA neveztű roppant népszerű szabadidő központot javasolt kávézóhelyül. Itt van egy köpésre, mondta, de nyilván nagyobbat tud köpni mindenkinél, mert vagy 20 percet tekertünk intenzív disznószarszag közepette, de csak újabb meg újabb nyilakat találtunk, hogy GO-NA erre, menj tovább, anyád, hagytuk a picsába az egészet. Annyit azért megért a buli, hogy kitört a parasztlázadás: igenis megállunk fagyizni - kávézni úton-útfélen, kínozza G. csak saját magát.
Zalaszombatfán aludtunk aznap éjjel. Szerencsétlen kis település, erőlködik, meg ne haljon. Kis prospektust osztogattak, rajta mindhárom nevezetesség. Páran laknak is a faluban, de itt még heteroszexuálisnak is kész pech lehet lenni. A szúnyogok itt is zabáltak, de lehetett nézni csillagokat, hallgatni az éjjeli csendet, valahonnan tehénszarszagot is hozott a lanyha szellő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése