2010. július 1., csütörtök

Az a fránya 22-es

Van egy kedves levelezőtársam (KL) az egyik netes oldalon. Mesélte, hogy levelez egy pszichiáterrel is valamelyik buzi oldalon.
Felcsillant a szemem: buzi pszichiáter, kincs az ilyen, annyi közöttünk a futóbolond.
Kérdeztem: hogy kell pszichiátert találni egy faszokat tukmáló oldalon? Hadd tanuljak, az élet folyamatos képzés, meg ne haljak hülyén.
Véletlen, kaptam a választ KL-től, ő maga mondta, illetve írta neki, nézzem csak meg, csinos a fickó.
Megnéztem. Hát, kicsi a világ, vagy én vagyok túl mozgékony benne - naná, hogy ismerős.
Egyszer, hajdanában, üzleti tárgyalásra küldték hozzám a pasast. Izgatott voltam, hisz nem tudtam, milyen egy ilyen üzleti tárgyalás, szorongtam, nehogy eltoljak valamit. Kis híján nyakkendőt is kötöttem, de kár volt minden cécó: pont úgy leszopott, mint akárki más, aki átlépte az ajtóm.
(Ezt persze nem mondhatom el, örökre titkolni is fogom - bár azóta másképp tekintek a híradós "rövid üzleti tárgyalásra érkezett" tudósításokra.)
Na, mondom KL-nek, az biza nem pszichiáter, de nyugi, az érettségi szerintem megvan. Tán imponálni akart neki, vagy legyűrni a vidéki hátrányt, ott tengeti heteró életét, a buzi léte (bocs: biszex) Pesten van. Még hogy pszichiáter... nadeilyet.
Hagyja rá, higgye el neki, legyen legalább neki öröme.
Ezt is írta - mondja KL - "Én a Lászlóba járok be csütörtökönként a 22es épületbe. Tanácsadó kört vezetek a HIV+-ok hozzátartozóinak". - Akkor ez se igaz?
Föltolult bennem a méreg. Akkor szoktam ilyet érezni, amikor aluljárókban tányéroznak az árvízkárosultak szívbeteg gyerekeinek anorák műtétjére, aztán szaladnak a kocsmába a begyűjtött pénzzel.
Aztán meg szántam a hülye ál-psziciátert. Belelépett a 22-es csapdájába, kitolt vele az élet. A 22-est bő egy éve bezárták, tatarozás van, átépítés, drótkerítés, a hívpluszmínusznak hozzátartozóinak csak malterosládában adhatna kenetet, kört, vagy tanácsot, pedig az ilyen tanácsokra égető szükség lenne.
Manapság olyan kevés helyen kérhet az ember tanácsot.
Próbálkoztam a hentesnél, mondtam neki, adjon fél kiló tanácsot, de a javából, ne legyen öreg, kell a szarnak a rágós tanács, frisset akarok.
Nem volt neki, de elküldött oda, ahol kapok.

4 megjegyzés:

  1. Érdekes kérdés: mire jó ennek az embernek, hogy ezt csinálja? (Mindenesetre megint jót vigyorogtam, amilyen szellemesen előadtad a sztorit!)

    VálaszTörlés
  2. "Nagynak" az szokta hazudni magát, aki a valóságban csak egy kis porbafingó.

    VálaszTörlés
  3. Ismerem én is a szerencsétlent:) Egy kamu az egész ember!!!

    VálaszTörlés
  4. KL vagyok és engem szívat. De majd közösen bosszút állunk :)
    Isti

    ui: végre tudok kommentelni :)

    VálaszTörlés