2010. május 18., kedd

Mai csízió

Egyik jó ismerősöm ajánlotta figyelmembe ezt a cikket az Indexen.
Nem tudom, hogy csak hüvelyben használható-e eredményesen, vagy a kutatócsoport tagjai fókuszáltak csakis a hüvelyre?
Ha valaki csak hüvelyben jártas, cselekdhet így.
De hátha lesz valakiben akkora üzleti szellem, hogy síkosítót gyárt belőle bareback-szex kedvelők részére...
Az is nagy buli lenne.

"Újabb hüvelyi gél a HIV-fertőzés megelőzésére
2010.05.18. 14:29 - MTI

Egy HIV-ellenes gyógyszer hatóanyagát tartalmazó hüvelyi gél alkalmazása csökkenteni látszik a fertőzés kockázatát HIV-negatív nőknél.

A következő hétvégén rendezik meg az amerikai Pittsburghben azt a nemzetközi konferenciát, amelyen ismertetik a dél-afrikai tanulmány előzetes eredményeit is. A tenofovir hatóanyagot tartalmazó hüvelyi gél kipróbálására kilencszáz, HIV-negatív dél-afrikai nő vállalkozott.

Salim Abdool Karim, a kutatás vezetője elmondta, hogy 1994 óta ez a kilencedik teszt, amelyben helyi védelmet ígérő szert próbálnak ki, és az előzetes eredményeket biztatónak tartja. A vizsgálatba bevont heteroszexuális nők az új gélt az aktus előtt is és után is alkalmazták.

Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézete (NIH) támogatja a próbák hamarosan kezdődő második szakaszát, amelyben immár több afrikai országban 5 ezer egészséges önkéntes nőt kérnek fel rá, hogy használják a tenofovir hatóanyagú hüvelyi gélt."

1 megjegyzés:

  1. Én csak attól tartok, hogy ha mégis megfertőződik a kedves gélhasználó, hogy akkor a tenofovir és más nukleozid reverse-transzkriptáz inhibitorokat nem lehet majd használni...

    VálaszTörlés