2010. január 5., kedd

Nekünk Mohács kell?

Annak idején megboldogult Gy. barátom egyik nap a Királyba, a másik nap a Rácz fürdőbe járt az igazit keresni. Amikor aztán bezárt a Rácz, poénkodtunk a kárára, hogy ez az adminisztratív intézkedés 50%-kal csökkentette a nemi életét.
Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy az Egészségügyi Minisztérium idén januártól változásokat vezet be: ha minden igaz, akkor a tünetmentes HIV pozitívok a területileg illetékes bőr- és nemibeteg gondozókban tudhatják le a szokásos 3 havonkénti vizitet.
Felrémlett előttem rögtön A., aki messze vidéki izoláltságából 90 naponta felszökik Pestre vérét vetetni, és ezt a kellemetlen műveletet nálam enyhítette idáig egyebekkel. Szegénykémnél ez a változás egyenlő lesz a tökéletes szexmegvonással. Elképzelni sem tudom, hogy hálával gondoljon az egészségügyi rendeletre emiatt.
Más kérdés, hogy a területileg illetékes nemibeteg gondozók mit gondolhatnak az egészről. Ezeken a helyeken biztos szemmel ismerik fel a lábgombát, megbotránkoznak, ha néha egy-egy szifiliszes akad, biztos olvastak már a HIV-ről is, vagy hallhattak róla az RTL klubban. Széleskörű képzésükről nem sokat hallottam eddig, a H1N1-cirkusz kapcsán pedig láthattam, mekkora a lojalitás a szakorvosok és a minisztérium között.
Pénzt persze ígértek hozzá az Origo cikke szerint, de hát ígérettel tele a padlás, tájm iz mani, hiszem, ha látom, aztán ha belelkesednek az Origo cikktől, és elbóklásznak a minisztérium honlapján, egy kukkot se találnak az egészről.
Persze nem rossz az ötlet. Eképzelhető, hogy a 19 megyéből akad majd X számú orvos, aki sanyargatni fogja a HIV pozitívokat, N számúról meg kiderül, hogy tök jó fej, választhatok orvost aszerint, hogy szőkét akarok, vagy barnát, okosat vagy hentest, nem kell az évi össz szabadságom arra használni, hogy szabadnapokat vegyek ki a kontrollvizsgálatokra, piacra menet letudhatom az egészet. Igaz, pesti vagyok, egy köpésre van hozzám a kórház, de amíg ábrándozom, addig se a kaján jár az eszem.
Olyan könnyen tudok lelkesedni, a picsába is. Belém kódolódott, hogy meglássam bárminek a jó oldalát, főként kora reggel, amikor még nem alakult ki az aznapi kritikus vénám. De lassan éjfél, ilyenkorra általában már dörzsölt vagyok, meg szkeptikus, és nem értem, mi ösztökél egy minisztériumot arra, hogy 4 hónappal a választások előtt hosszútávú terveket szövögessen. Hisz rögtön Újév napján szólt a köztársasági elnök maga, hogy davaj van, baromira várja már a választásokat, rángatózott a képe is hozzá illusztrálásképp. A tévében mindegyik csatornán nyalják már Orbán seggét, persze ezzel csak azt érik el, hogy mindenki már most azt hiszi itt a fidesz, és el se megy választani. Aztán áprilistól majd jön a jobbik meg Orbán, a HIV pozitívokat kitelepítik majd Szabolcsba és tán be is falaznak minket, vagy akár sittre vágnak valami okkal, mert a tégla olcsóbb, mint a kezelés, szűrésekre se lesz pénz, mert kell a Focira, meg az Olimpiára. AIDS-et úgyis csak azok kapnak, akik szurkálják maguk, meg össze-vissza kamatyolnak mindenkivel. Ez nem egyezik az Isten, Haza, Család, Négykerék gondolattal úgyse, kész fertő, aki bujálkodik és parázna. Összeszedik a buzikat, a drogosokat, a prostikat, a masszőröket, a diszkócsillagokat meg a tököm tudja, kit még, és száműzik őket a... Elba szigetünk nincs, a Hajógyári foglalt, a Szentendrei sziget túl szép (és összepisálnák a parti szűrésű kutakat is), a Margit sziget túl közel... nem marad más, csak a Mohácsi sziget.
Szűk ország, szűk lehetőségek.

2 megjegyzés:

  1. Ne írd le ilyen könnyen a Hajógyári-szigetet. Ha Tarlós lesz a polgármester, a Sziget fesztivált úgyis be fogják tiltani, mert romlásba dönti az ifjúságot meg mittudomén.

    VálaszTörlés
  2. Stratégiailag nem megfelelő. Oda a pesti nős pasik mind be tudnak úszni.

    VálaszTörlés