2010. január 4., hétfő

Újra meló

- Hát-hát-hát nekem nagyon jó volt a szünet. Annyit petárdáztam! Juj, de annyit deannyit...! vettem 16-ért, és eladtam a házban húszért meg százért! Tele voltam lóvéval, jaj, olyan jó volt! - foglalta össze téli szünetes élményét Dzsasztinka. -Kaptam pentiumot is. Olyan gyors, de olyan... - a kezével hadonászva illusztrálja a gyorsaságot. - Bele van kötve az internetbe is - vágja ki a farbát. - Felmentem rá, írtam a lányoknak, de annyit deannyit. Ők is írtak - holdvilágképén fülig ér a szája.
Érdekes levelezés lehetett. A szünetben elfelejtette, mit is jelent a "k", a "b-d-g" ismét végzetesen összekeveredett, az ötbetűsek ismét összeolvashatatlanná váltak.
***
- Tessék elképzelni, engem hideg vízbe tettek, olyan lázas voltam.
- H1N1? Látod, te nem kaptál védőoltást.
- Nem az volt, hanem elátkoztak. Anyukám mondta, hogy valaki elátkozott, attól van az ilyen.
***
- Mit hozott a Jézuska, Betti? - kérdeztem a kis 8 évest, amikor üdvözlésként átölelt.
- Az nem hozott nekem semmit - nézett rám tanácstalanul. - De kaptuk ezt! - húzgálta büszkén pulcsija ujját. - Elmentünk, ahol csomagosztás volt, és ott adták eztet, meg a hátizsákom is.
Babrált kicsit a zsákkal, aztán megint belém csimpaszkodott.
- Képzeld, az apukám - az igazi apukám, aki most anyukámmal élt - meg az anyukám épp karácsonykor veszekedett. De nagyon ám! Aztán apukám akkor el is ment.
- Hova ment el? Sétálni? - adom az ártatlant.
- Nem, hanem elment tőlünk lakni máshova.
- Szegény anyukád... akkor most biztos fél egyedül és szomorú.
- Nem fél, mert nincs egyedül. Egy kicsit szomorú - bólogatott, mert nem volt biztos benne. - Amikor az igazi apukám elment, szólt a másik apukámnak, a Gyulának. A testvéremet küldte át érte. Azt mondta az anyukám, hogy a Gyula jó az ágyban. De egy kicsit azért szomorú volt.
Prüdériám gátat szabott, hogy kérdezgessek. Hadd higgye csak, hogy "jó az ágyban" annyit tesz: szófogadó, igyekvő, nem beszél vissza, rendet rak maga után, és köszön szépen mindenkinek. Hisz sokan megfordulnak arrafelé. Legalább valami jót is lát a gyerek.

1 megjegyzés:

  1. "Jó az ágyban" témakörben javaslom a Született feleségek idevágó epizódját. Edie-ről mondja Carlos, hogy rémes az ágyban, amit Edie fia meghall és megkérdezi az anyját, hogy mit jelent. Edie meg valami olyasmit magyaráz, hogy "azt jelenti, hogy nem tud szépen beágyazni." A gyerek meg segítőkészen felajánlja: "megmondjam Carlosnak, hogy te nagyon is jól ágyazol be?"

    VálaszTörlés