2010. február 25., csütörtök

Árad a csí

A tegnapom a náthának és egy műszakcserékész kollégámnak köszönhetően ágyban töltöttem. Semmi bujálkodás, csak alvás meg tévé, egyik adóról a másikra szundikálva. Lázam nem volt ugyan, de ezt pótolta egy testes néni egy magazinműsorból, aki megmondta, hogy húzzam el az ágyat a faltól, mert úgy áramlanak az energiák jól, csukjam be a szobaajtót alvás idejére, hogy nem menjen ki (vagy ne jöjjön be?) a jingjang, és távolítsak el minden hegyes levelű szobanövényt, mert azok beleszúrnak a levegőbe, és gyilkos energiákat, ártó ájert meg betegségeket szabadítanak fel, vagy okoznak.
Basszus.
Csupa hegyeslevelűm van.
Még 2007-ben elcsábultam, és vettem egy yuccát 450 FT-ért. Akkor azt hittem, hogy alkalmi vétel, ám kellett nekem, 2 év alatt úgy elintézte a csít meg a jingjangot, hogy hiv+ lettem. Miatta van, most lebukott.
A hibiszkusz viszont tutira ártatlan, mert bár jóindulatúnak tűnő kerekded levelei ártó hegyben végződnek alattomban, csak tavaly májusban költözött hozzám. A szomszéd nénitől kaptam, igaz, szegényt jól elintézhette, mert tisztára öreg lett a 82 évével.
Az ablakban egy bambusz öldökli a levélhegyeivel a beáramló jót, a vitorlavirágra is más szemmel nézek eztán.
Csak a kis karácsonyi kaktuszom nem keveri a szart egyedül, mert se tüskéje, se hegyes levele, de hát ő meg bugyuta, könnyen átverhető. Tavaly is többször virágzott az egy illő karácsonyi helyett, a karácsonyt se találta el rendesen, lehullott addigra mind a 32 virága. Most is épp bimbóit bontogatja, már megint azt hiszi, itt az idő, nem komplett. Hiába magyaráztam neki, hogy ugyan elfelejtettem meglocsolni pár hétig, de az még nem jelenti azt, hogy itt a száraz évszak, és ez a mostani se esős évszak, csak egy kancsó víz, ne dőljön már be minden szarnak.
A yucca viszont akármilyen ármánykodó is, kétségtelenül okos lehet, hisz még mindig ugyanabból a fél marék földből él, amiben a boltból hazahoztam. Jól kalkulálhat, mert azóta többszörösére nőtt, pedig tőlem klóros víztől egyebet nem kapott.
De hát geci, nem bízhatok benne eztán. Csak a karácsonyi kaktuszban.
A jelek szerint csak a hülyékre számíthatok.

3 megjegyzés:

  1. Most vagyok igazán hálás Katicának: a leghegyesebb levelű növényt úgy megrágta, hogy éppen a levélvégek tűntek el. Látod: mégis kéne neked egy macska.

    VálaszTörlés
  2. Isten őrizz: a macska tele van szőrrel, az mind hegyben végződik. Ergo egy macska a yukkához képest többszörös gyilkos.

    VálaszTörlés