2010. február 25., csütörtök

Körözött növények



Ha már csí, akkor húzzunk bele. A "gyilkos csomorika" név erősen elgondolkoztatott: olyan igazi femne fatale, szép és végzetes. A neve becézett ugyan, de ott a figyelmeztetés: szép, szép, de jobb vigyázni vele, mert lebukott már a kisasszony.
Csomorika őnagysága nem gatyázik ártó energiákkal, meg hókuszpókusszal: csupa méreg. Ha megeszi a kecske, egyet se mekeg, csak földobja a bakancsát. Szó szerint fűbe harap. Azt se mondja, hogy csí.
***
Rázósabb szegény "öldöklő aszat" esete: hangzatos név, tekintélyt parancsoló, de kamuzás az egész, csak ijesztgetés, mint az ártó energia. Szurkál ugyan mindenfelé, de egy szamár simán lenyeli. Akkor se lesz mérges, ha sokáig bosszantom. Olyan ártatlan, hogy védelem alá vonták. Ha megenném, 10 ezer Ft-om bánná - de szamár nem vagyok.
***
A gyilkos galóca már tök uncsi - na, itt a csí! - pörköltet szoktak főzni belőle. Megeszik, aztán nézhetik, hogy megy szét a májuk tőle másnapra. Vegetáriánus bérgyilkosoknak, akik nem állják a vért és a húskészítményeket, ideális eszköz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése