2010. február 6., szombat

Kör előtt

Na, recept:
1 kis fej káposztát lereszelni, sózni, állni hagyni. Kicsavarni a levét, és olajon, 1 dl borral, 2 kanál cukorral meg kell dinsztelni. Megborsozni baromira. Kihűteni.

1 kg lisztet 30 dkg liba-kacsazsírral, nem tudom már, miből sült ki, el kell morzsolni, bele 2 tojás, gondolomra bor, 2 dl tejjel, cukorral felfuttatott élesztő, só.
Gyúrni, nyújtani, megkenni a káposztával.
Hajtogatni, álljon fél órát. Kinyújtani megint, és sütőpapíros tepsire kiszaggatni. Megkentem felvert tojással. Kb. fél óra sülés 180 fokon.
Nagyon-nagyon jó!
(Nagyon-nagyon nem jó melegen bezabálni fél tepsit...)

Már megint próbálkoztam elcsalni pár embert: jöjjön, csupa pozitív, tuti, hogy jól érzi magát. Volt, aki elutazott, volt, aki reggeltől dolgozik, meg vendéget vár. Nagyon jönne, de hát... elszólítja mindenféle sürgős, pedig annyira, de annyira jönne.
Ehhez képest fenn eszi a fene az összest a romeon, pedig fél óra múlva kezdődik.
Hallgathatom majd, hogy jajdejöttek volna, a következőretutijönnek, hányan voltunk, hogy néztek ki, anyjuk neve, személyi szám.

Az egyik legalább megmondta bátran: személyes oka van, nem akar találkozni ott egy valakivel.
(Rosszul lenne, ha a tükörben ott megpillantaná magát.
Azt a találkozást nem bírná ki.)

2 megjegyzés:

  1. Könnyű kis uzsonnának hangzik (főleg a 30 dkg libazsír alapján). :)

    VálaszTörlés
  2. Nem is olyan sok. A zserbó tésztájában sokkal több a zsiradék. Ott 1 kg. lisztre számolva 50 dkg zsiradék kell, itt meg csak 30 deka. Szóval, ez szinte "light".

    VálaszTörlés