2010. február 3., szerda

Jövőtervezés

- Nekem a férjem néger lesz, de ha iszik, akkor kilököm! Én, ha nagy leszek, nem lesz gyerekem - harsogta Csatara már megint úgy, mintha a túlpartról kiabálna. - Ha lesz is, inkább intézetist hozok, mer' én nem szülök. Azt mondja anyukám, hogy a szülés az fáj.
- Az tényleg fáj??? - nézett rám Coffi ijedten.
- Gőzöm sincs, én sose szültem. Kérdezd meg anyukád, ő biztos emlékszik rá.
- Igen, az nagyon fáj! A keresztanyám is mondta! Így felfekszenek az asztalra, ni - mutatta Csatara, a padra pattanva, lábát szabályos nőgyógyászati vizsgálati pózba húzva - és azt kell mondani, hogy ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Én biztos azt nem csinálom... és az orvos néz.
- Hát, bizony... nyugtattam - és nem is lesz rajtad bugyi. De nyugi, nem téged, hanem a kisbabát nézi az orvos.
A "nincs rajtad bugyi" elborzasztotta az összes lányt, a fiúk ekkor már a pad alatt sivalkodtak.
- Akkor én se szülök! Úgy megverném az orvost, ha bámulna! Fúúúúúúj!! Vagy bugyiban szülök - esküdözött Coffi, arcán olyan aggódással, mintha a szülés számára 9 évesen akut probléma lenne.
- Nem lehet, mert akkor nem látja az orvos a gyereket. És ha valami baja van?
- Igen, lehet baja, én is úgy születtem, azt mondta az anyukám, hogy a nyakamon volt a köldökzsinór, tisztára megfujtott, nem is tudtam sírni se - ordította Csatara.
- Na, azért jól megjött a hangod azóta - nyugtáztam. - Bezzeg, nem tudtál szólni anyukádnak, hogy szülői volt tegnap. Csak két anyuka jött el.
- Igen, mert az anyukámnak ínszalag szakadása van. Itt szakadt el az íne, ni! - mutatott találomra a lábára, és rácsapott Dzsasztinra, mert kételkedni mert.
- Kamuzik, ne higgye, tiszta kamu mind! Ott buliztak egész este lent. Láttam!!
Cáfolatként kergetőzés következett "mit hazudgálsz, nem is igaz" kiabálással.
- Az enyémnek láza volt, feküdt, kérdezze meg, ha nem hiszi! De tényleg! Na, jöjjön, kérdezze csak meg - húzott az ajtó felé Ronaldó. - Nem kamuzok, akárki megmondja!
- Az én anyukámnak is fájt a feje, és képzelje, ki is húzták az egyik fogát - bólogatott Coffi, hogy füllentése hihetőbb legyen.
Részvétem látva fölbátorodott:
- Az nem is igaz, amit a többiek mondanak, hogy azért nem mer eljönni, mert fél, hogy megverik... Az én anyukám nem fél, az lever mindenkit!
- Ja, igen... de szégyellheti magát, nem? Talán azért nem jön el. Egyedül csak rólad szokott jót hallani. A nővéred, a bátyád és az öcséd elég bajt kever neki.
- Igen... - látta be maga is. - Én úgy, de úgy megverem azt a kis hülye köcsögöt! Az Évikét meg a Ricsit azt nem tudom - vázolta fel családterápiás elképzelését mára.
- Maga beszélt anyukámmal? - tudakolta Dzsueletta. - Megmondta neki, hogy azt mondtam, geci? A köcsögkurvát se mondta meg neki? - csodálkozott, és kövek gördültek le róla.
- De rendes maga! Ígérem, nem is beszélek magának csúnyán. Ha csúnyán beszélek - itt haljon meg anyám - pofán baszom magam! De úgy ám!

3 megjegyzés:

  1. A családterápia szónál hangosan felröhögtem... ;)

    VálaszTörlés
  2. "itt halljon" vagy "itt haljon" meg anyám?
    TEtszik ez a "ha csúnyán beszélek, pofán baszom magam"... :-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a sasszemet!:) pedig kétszer is átnéztem, nem vettem észre.
    Természetesen "haljon". Nagy esküknél fontos elem az önelátkozás: "haljak meg", "apám-anyám haljon meg", vagy "csuri-báter tegyenek ravatalra". Ezeket az esküket utólagos bizonyítéknak szánják. Ha valami blőd hazugság mellé esküsznek meg, akkor "csuriba" teszik az ujjuk (mutató és középső ujj keresztbe). Ez érvénytelenné teszi az esküt, de kamuzásra elég. Ha nem tennék, tartanának a bekövetkező haláltól.

    VálaszTörlés