2010. augusztus 23., hétfő

Oda a szünet

Túlestem az első napon.
Össze se tudtuk csókdosni egymást rendesen, T új bringáját időm se volt végigfogdosni, már be is dobtak a kerekek közé. Rövid üdvözlés, régi diri leköszönt, az új meg be.
Korombeli nő, nem tudtam rendesen még képet alkotni róla. Barátságosnak tűnt, de annyira domborgatta a pontosságot, mint fő erényt, hogy kezdtem kellemetlenül érezni magam.
Váltottam is vele pár szót. Gyanakszom, ez a nő dolgoztatni akar.
Jó lett volna a többiekkel átpletykálni a nyarat, de behajtottak bennünket mind egy zömök pasashoz fejtágításra. A továbbképzés dögunalom volt, a fejem néha az asztalt verte.
Aztán kihívtak, megkérdezte Újdiri, vállalom-e HI-vel iskolaotthonban a negyediket. Rövid kérdés, hanyatt estem mindhárom szótól: HI a leglustább alak itt, még rajtam is túltesz, eddig iskolaotthon se volt 4-ben, és a 4. osztályt a kiabálós kolléganőm, Pingvin dresszírozta eddig. Vele mi lesz? Az elsőbe rakják. Visszamentem szundikálni, de nem jött álom a szememre. Pingvin piszkált, pont mellette ültem, bökdösött, na, mit mondtak, mondd már, mondtam, nem mondom, mert kiakadsz, legyen még egy békés órád. Megáll benne úgyis az ütő, ha megtudja, hogy hirtelen az elsőt a nyakába sózzák, de kiakad Klári is. Fél éve treníroz, hogyan gügyög majd az elsősökkel, megszabadul a tavalyi átkoktól, de jó, végre.
De nem szabadul meg. Új rend, taníthat ötödikben, a tavalyi átkokat a nyakába varrják.
Elképzeltem Dzsasztint, Zsuelettát, Máriót meg Máriuszt, milyen képet vágnak, ha megtudják. Kitalálni se tudom, ők, vagy Klári utálják-e jobban egymást. Lesznek ott kemény meccsek, naná.
Persze itt bármi változhat. Holnap tán más lesz már a felállás.

1 megjegyzés: